Изтеглянето на моряците от Украйна бе сложно, но това, което

...
Изтеглянето на моряците от Украйна бе сложно, но това, което
Коментари Харесай

Кап. Христо Папукчиев: Корабите не са каруци, които могат да тръгнат веднага след 90 дни престой

Изтеглянето на моряците от Украйна бе комплицирано, само че това, което следва с корабите ни, ще е нещо, с което не сме се сблъскали. Има действителните проблеми за изтеглянето на корабите, да не приказваме за екипажа. Проблемът е по какъв начин ще се реализира логистиката и български екипаж да се качи на кораба. Ще има подводни камъни.

Така капитан Христо Папукчиев разяснява думите на външния министър Теодора Генчовска, че упованията са българският транспортен съд „ Царевна ” да напусне пристанището в Мариупол идната седмица.

Той уточни, че от една огромна застрахователна компания по-рано е оповестила че Русия не е в положение да обезпечи безвредното овакантяване на пристанището.

Капитан Папукчиев изясни, че корабите, които са били в пристанището повече от 90 дни, би трябвало да имат време за пренастройка на моторите.

„ Изисква се поддръжка на корабните механизми, нужно е да се направи профилактика. Когато става дума за обездвижване на кораба е нужно време преди корабът да бъде задвижен още веднъж. Когато се влиза в подобен експлоатационен сън, съществува риск за екипажа. От 90 дни в региона се води война. Тези кораби не са каруци, които могат да тръгнат незабавно “, предизвести той.
От думите му стана ясно още, че цените за наем на комерсиалните кораби са се повишили.

Според Капитан Папукчиев съществува риск от спиране на логистичните вериги и звена, пренасочване или търсене на нови артикули и посоки, в случай че спорът в Украйна ескалира.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР