Изтече крайният срок за подаване на документи за участие в

...
Изтече крайният срок за подаване на документи за участие в
Коментари Харесай

След крайният срок за подаване документи! Няма кандидати за директор в 5 от 21 училища в Пиринско, в 7 кандидатите са само по един!

Изтече крайният период за подаване на документи за присъединяване в състезания за шефове на общо 21 учебни заведения в Пиринско, който разгласи при започване на юли Регионалното ръководство по обучение в Благоевград. Конкурсите бяха за учебни заведения, чиито досегашни ръководители са били краткотрайно изпълняващи длъжността и/или дават отговор на изискванията за пенсиониране. Въпреки задоволително дългият период в някой от учебните заведения с овакантени управителен места, претенденти няма.

Такива са ОУ "Св. Климент Охридски " в гоцеделчевското село Борово, ОУ " Неофит Рилски " в разложкото село Горно Драглище, СУ "П. Хилендарски " в Кресна, ОУ " Братя Миладинови " с. Склаве, ОУ "Братя Миладинови " -с. Годешево и ОбУ " Св. Паисий Хилендарски -с. Д. Осеново. Силно сведен е броя на искащите да станат шефове на учебни заведения и по други места в региона. Най-много претенденти -трима има са за ПЛТГ " Никола Вапцаров " в Банско. За поста там ще се борят: Мариета Везьова, Иван Кадев и Ел. Хаджипопова.

Тримата са и за ПГ "Пейо Яворов " в Петрич. Там ще мерят сили и познания: Христо Йорданов, Кристина Касабова и Таня Георгиева. Двама са претендентите в гимназия "Асен Златаров " в Петрич- София Рускова и Димитрина Андонова, по двама ще се състезават и за директорските места в учебното заведение в селата Плетена, Брезница и Копривлен.

В останалите учебни заведения има единствено по един претендент. В НХГ Благоевград документи за присъединяване в състезанието е подала Светлана Солачка, зам. шеф на гимназията и някогашен специалист в РУО. Има претенденти като Галина Адамова и Христо Йорданов, които кандидастват в няколко учебни заведения. Адамова е единствен кандадат за учебно заведение " Алеко Константинов " в Банско и в конкурнция с Росица Тумбева за СУ " Братя Каназиреви " в Разлог.

Прави усещане, че броят на искащите да заемат управителен постове е мощно намалял спрямо други години. Според осведомени, повода е в новата разпоредба на Министерството на образованието, летния интервал, определен за осъществяване на състезания, и цялостната обстановка в страната. Безспорно, най-важният факт, отразил се върху броя на претендентите за шефове, е финансовия тласък. Заплатите на шефове и учители съвсем се изравниха, а отговорностите пред шефовете са доста повече, както и техните отговорности.
П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР