Изтърколи се първият месец, който няма „р“ в името си,

...
Изтърколи се първият месец, който няма „р“ в името си,
Коментари Харесай

От какво се състои идеалното лято?

Изтърколи се първият месец, който няма „ р “ в името си, изваляха се майските дъждове и към този момент можем да си отдъхнем – лятото е тук.

Ще ни поведе за ръка по горещите плажове, из сенчестите паркове, край басейна и ще седне с нас и приятелите ни на барбекю. Лятото ще е такова, каквото си го създадем ние, по тази причина да се захващаме бързо със съставките на идеалното лято, които се крият в самото му име:

Л като лекост

Началото на лятото е като Нова година – късмет да стартираме всичко изначало, по нов, по-лек метод. Отхвърлили тежките якета и тягостното въодушевление на зимата, заслужаваме да заживеем идващите дни с лекотата на бриз и ясно слънчево утро.

 f iStock/ Getty images/ Freepik

Я като яки вечери

На намерено, на двора или просто на отворена врата на балкона – летните вечери са славна комбинация от вкусна храна, мощен смях и безчет коктейли.

Едни са експерти в, други са се научили да подготвят със зехтин по-добре от самите гърци. Трети пък избират леки хапки и. А някои са фенове на всичко изброено плюс доста.

За да е в действителност крепко, открихме рецепта с две емблематични летни съставки – миди и царевица.

Става дума за крем чорба от царевица с миди, която звучи мъчно, само че в действителност е извънредно лесна за подготвяне. Все отново не е нужно да прекараме половината лятна вечер на котлона, нали.

В общи линии царевицата се сварява и пасира, прибавя се течна сметана и прясно мляко, подправя се със сол и пипер, а за лукс се пускат вътре няколко задушени с чесън и зехтин миди.

Всички детайлности за рецептата ще ни разкрие началник Шишков.

Т като туризъм

И дано няма летен уикенд, в който да не сме измежду природата!

На къса разходка до крайградския манастир. Около съвсем всеки град в България има манастир, който заслужава внимание. Щастливци сме, че имаме толкоз богата история и местности, които носят своя дух и могат да разнообразят уикендите ни, а и познанията ни.

 d iStock/ Getty images/ Freepik

На дълъг преход в Пирин – в случай че не сте чували за Кончето, то сигурно сте изпуснали. Това е седловината сред върховете Кутело и Бански суходол. Преминаването през него е за запалянковците на мощните страсти, а гледката – тя ще ви остави без мирис.

На палатки край Созопол – ех, те си остават знак на свободния дух. Къмпинг „ Каваци “ е един от най-посещаваните през летните месеци. Разположен е единствено на 3 км от Созопол, а съчетанието сред горския и морски пейзаж ще ни донесе страсти, за които да си спомняме даже след години.

Нужна е единствено дребна подготовка –, в случай че ще сме към Созопол, раница за планинарите и за радостни разходки с децата.

О като отдих

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Знаете ли, че когато човек е уплашен, не помни да диша надълбоко? Цяла зима изкарахме обезпокоени и притиснати от дилемите, по тази причина лятото е времето да отдъхнем. Да вдишваме и издишваме надълбоко, да сменим формалните облекла с летни леки и и да имаме време да се насладим на лесните неща в живота.

Защото по кое време, в случай че не през лятото, можем да си кажем „ Е, животът в действителност е прекрасен “.

Всички нужни съставки за идеално лято ви чакат в – от вкусния зехтин до комфортните рокли.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР