Изстудената е две течности в едно. До този извод са

...
Изстудената е две течности в едно. До този извод са
Коментари Харесай

Учените откриха ново състояние на водата

Изстудената е две течности в едно. До този извод са стигнали американски откриватели, откакто са направили първите измервания на течна вода при температури много под естествената й точка на заледяване. Резултатите от проучването са оповестени в списание „ “.
Въпреки извънредно необятното си разпространяване, водата като химическо вещество към момента не е изцяло изучена. Учените от време на време я назовават най-загадъчното вещество на, написа БГНЕС.
 Ползите от пиенето на вода заран (ЧАСТ II) Ползите от пиенето на вода заран (ЧАСТ II)
В продължение… Защо да пиете вода заран Чистата вода, призната на гладно, е едно от най-ефективните средства за излекуване на...
Факт е, че водата не е като другите течности - когато замръзва, тя се уголемява, а не се свива, както всички останали, а пък плътността й понижава. Затова водният лед не потъва, а се носи по повърхността. Водата има висока точка на шупване и е отличен разтворител, заради което при разнообразни условия в нея се разтварят болшинството органични и неорганични субстанции. И най-после, тя има голям коефициент на незадълбочено напрежение. Благодарение на всички тези неповторими свойства водата се е трансформирала в основата на живота на Земята.
Водата има още едно забавно качество - замръзва доста „ насилствено “. Ако други течности стартират да минават в твърдо положение последователно, незабавно откакто преминат точката на заледяване, то водата „ се съпротивлява “ до последно. А за началото на втвърдяването тя постоянно се нуждае от кристализационни ядра - суспендирани частици от минерален или органически генезис.
Изследователи от Тихоокеанската северозападна национална лаборатория (PNNL) на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати взеха решение да ревизират, в случай че няма такива частици, до каква температура водата ще остане течна.
Известно е, че водата може да участва в облаците под формата на преохладени капчици даже при доста ниски температури, а по-късно, когато от върха, от най-високите и хладни пластове, в тези облаци попадне тънък мразовит прахуляк, капките мигновено кристализират и падат на земята под формата на ледени зърна или градушка.
 Ползите от пиенето на вода заран (ЧАСТ I) Ползите от пиенето на вода заран (ЧАСТ I)
Ползите от пиенето на вода заран Човешкото тяло е 72% H2O, по тази причина и вътрешното му доставяне с вода би трябвало да се прави постоянно, на ма...
Учените разрушили в лаборатория тънкия мразовит филм с лазер, създавайки преохладена течна вода и по-късно благодарение на инфрачервена спектроскопия наблюдавали всички най-малки стадии от нейните трансформации в температурния диапазон от 135 до 245 келвина - от минус 138 до минус 28 градуса по Целзий.
На стоп-кадрите от фазовите положения учените видели, че по време на преохлаждането водата се кондензира в плътна течна фаза, която продължава да съществува по едно и също време с нормалната течна фаза. В този случай делът на течността с висока компактност бързо понижава, когато температурата се увеличи от 190 до 245 келвина.
" Показахме, че течната вода при доста ниски температури е освен релативно постоянна, само че съществува и в две структурни форми ", сподели съавторът Грег Кимел в прессъобщение. " Констатациите оказват помощ за разрешаването на дълготраен спор по отношение на дали надълбоко изстудената вода постоянно кристализира, преди да се уравновеси. Отговорът е негативен. "
Авторите на изследването са първите, които пробно потвърждават, че изстудената вода може да бъде в устойчиво двуфазно положение течност-течност, а фазовото съответствие варира според от температурата. Преди се смяташе, че по време на охлаждане водата неизбежно се трансформира в твърдо положение с течение на времето.
 Глобален опит демонстрира свойството на водата да пази информация Глобален опит демонстрира свойството на водата да пази информация
Едномесечен световен опит демонстрира свойството на водата да придвижва и съхранява информация. Резултатите от изследването бяха предст...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР