Изстрелването на японската тежка ракета-носител Ейч 2 Би с безпилотния

...
Изстрелването на японската тежка ракета-носител Ейч 2 Би с безпилотния
Коментари Харесай

Пак отложиха изстрелването на японския космически товарен кораб Конотори

Изстрелването на японската тежка ракета-носител " Ейч 2 Би " с безпилотния галактически товарен транспортен съд " Конотори-8 " до Международната галактическа станция /МКС/ беше отсрочен за повторно, заяви компанията " Мицубиши хеви индъстрийз ", представена от Българска телеграфна агенция.

Стартът е отсрочен за едно денонощие и е заплануван за 24 септември в 19:05 часа българско време. Отмяната на изтрелването е била направена след разбор на данните на траекторията на полета на МКС и на съветския пилотиран транспортен съд " Союз МС-15 ", който би трябвало да се скачи със станцията на 25 септември. Японските експерти са стигнали до извода, че с изстрелването с едно денонощие по-рано, съществува заплаха от доближаване на втората степен на ракетата " Ейч 2 Би " с кораба " Союз ".

Първоначално изстрелването на " Конотори-8 " беше планувано за 11 септември. Но преди старта на ракетата наоколо до космодрума Танегашима в югозападната префектура Кагошима стана пожар. Той бе провокиран от статичното електричество и от отделения О2 от работещия мотор.

" Конотори-8 " би трябвало да достави на МКС създадения взаимно с компанията " Сони " уред за оптична телекомуникация със Земята. Тестирането на това устройство е запланувано да продължи до края на тази година. Корабът ще вземе на борда си два микроспътника за проучване на космоса, съоръжение и товари, нужни за екипажа на орбиталната станция.

Предишното изстрелване на японски безпилотен транспортен съд от същата серия към МКС беше сполучливо осъществено през месец ноември предходната година. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР