Изстрелването на космическия кораб Crew Dragon, с който космонавтът Анна

...
Изстрелването на космическия кораб Crew Dragon, с който космонавтът Анна
Коментари Харесай

Ураган отложи изстрелването на Crew Dragon

Изстрелването на галактическия транспортен съд Crew Dragon, с който космонавтът Анна Кикина ще отиде до Международната галактическа станция (МКС) като част от задачата Crew-5, беше отсрочено за един ден заради приближаването на урагана " Иън " към щата Флорида.

Това се оповестява във вторник на уеб страницата на Националното ръководство по аеронавтика и проучване на космоса (НАСА).
 Cargo Dragon 2 се скачи с МКС
Cargo Dragon 2 се скачи с МКС

Носи 3 тона консумативи, съоръжение и материали за разнообразни опити

Според данни на НАСА изстрелването на Crew Dragon от космодрума Кейп Канаверал (Флорида), което беше планувано за 3 октомври, се възнамерява да се извърши " не по-рано от 12:23 часа  във вторник, 4 октомври. "

В случай на ново отсрочване, нов опит за пускане ще бъде изработен в сряда, 5 октомври.  Експертите ще продължат да наблюдават метеорологичните условия .

На 24 септември президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа изпълнителна заповед за оповестяване на изключително състояние във Флорида заради приближаващия вихър и подреди да бъде предоставена федерална помощ на щата. Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис разположи 5000 Национални гвардейци, с цел да оказват помощ при евакуацията на жителите и възможните опустошителни дейности от урагана. Ураган от категория 3 по скалата на Сафир-Симпсън към този момент доближи западния завършек на Куба и се движи на северозапад със скорост от 5,8 м/сек.
 Ураганът Иън наближава сушата в Куба с категория 3
Ураганът Иън наближава сушата в Куба с категория 3

Ще доближи Флорида в сряда против четвъртък

На 15 юли " Роскосмос " разгласи подписването на съглашение за взаимни кръстосани полети на съветски и американски космонавти до МКС. На собствен ред командирът на отряда космонавти на " Роскосмос " Олег Кононенко заяви, че подписаното по-рано съглашение за кръстосани полети допуска три полета на съветски космонавти на американския транспортен съд Crew Dragon.

Екипажът на Crew Dragon на задачата Crew-5, която ще води Кикина до МКС, включва също астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада и астронавта на Японската организация за аерокосмически проучвания Коичи Ваката, добавя ТАСС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР