Изстрелването на космическия кораб Crew Dragon на SpaceX, планирано за

...
Изстрелването на космическия кораб Crew Dragon на SpaceX, планирано за
Коментари Харесай

НАСА отложи изстрелването на Crew Dragon заради повреда

Изстрелването на галактическия транспортен съд Crew Dragon на SpaceX, планувано за понеделник, беше анулирано две минути преди излитането, заяви НАСА.

Причината е нередовност в системата на стартовия комплекс на земята.

Международният екипаж на галактическия транспортен съд Crew Dragon-6, който би трябвало да бъде откаран до Международната галактическа станция (МКС), включва американските астронавти Стивън Боуен и Уди Хобърг, астронавтът от Обединените арабски емирства Султан Ал-Неяди и съветският космонавт Андрей Федяев.

Изстрелването трябваше да се извърши с ракета притежател SpaceX Falcon 9 от стартовия комплекс на галактическия център " Кенеди " във Флорида.

 Най-мощната ракета в историята Starship на SpaceX се готви за първи орбитален полет през март Най-мощната ракета в историята Starship на SpaceX се готви за първи орбитален полет през март

В програмата на задачата на Crew Dragon-6 е заложено провеждането на над 200 научни опита и софтуерни демонстрации в области като науките за живота и физиката, актуалните материали, развиването на технологиите, приложенията за произвеждане в космоса и даже ръководени от студенти проучвания, оповестява SpaceX на уеб страницата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР