Изстрелването на американския космически кораб Dragon („Дракон“) с товар за

...
Изстрелването на американския космически кораб Dragon („Дракон“) с товар за
Коментари Харесай

„Дракон“ ще лети до Международната космическа станция след 12 декември

Изстрелването на американския галактически транспортен съд Dragon („Дракон“) с товар за екипажа на Международната галактическа станция (МКС) ще може да стане не по-рано от 12 декември, заяви във вторник НАСА. Според Националното ръководство на Съединени американски щати по аеронавтика и проучване на галактическото пространства „Космическият транспортен съд Dragon с товар с научно и изследователско предопределение ще бъде един месец обвързван с галактическата станция“, оповестява.

Изпращането на кораба бе планувано по-рано за 8 декември. При отлагането на датата за по-късно време се отчитаха и „степента на подготвеност на стартовата площадка, условията към товара с научно предопределение, заетостта на екипажа“, разясняват от галактическата организация на Съединени американски щати.

В момента на МКС са астронавтите на НАСА Рандол Брезник, Марк ВАнде Хай и Джоузеф Акаба, както и астронавтът на Европейската галактическа организация (ЕКА) Паоло Насполи. Там са и космонавтите Александър Мисуркин и Сергей Рязанский. предходната задача на МКС стартира на 14 август и приключи на 17 септември. Dragon достави на орбиталния комплекс питейна вода, снабдяване, научни принадлежности, нов компютър и друго съоръжение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР