Изстрели проехтяха в Париж. Сигналът за стрелбата е от катедралата

...
Изстрели проехтяха в Париж. Сигналът за стрелбата е от катедралата
Коментари Харесай

От сърцето на ужаса! Очевидци разказват за стрелбата пред Парижката Света Богородица, ето какво се случва (СНИМКИ/НА ЖИВО)

Изстрели проехтяха в Париж. Сигналът за стрелбата е от катедралата Нотърдам дьо Пари, известна като Парижката Света Богородица, оповестява Би Би Си. Полицаите са простреляли мъж, който съгласно първичната информация, се е опитал да нападне служител на реда с чук, написа " Дейли остарял ". Нападателят е ранен. Очевидци са разказали, че са видели мъж да лежи на земята. Полицията приканва хората да стоят надалеч от региона на известната туристическа забележителност. Районът към Парижката Света Богородица бе евакуиран, откакто служител на реда бе атакуван от мъж с чук. Според информацията, служителят на реда е разкрил огън по нападателя си и го е прострелял. Мотивите му не са известни. Към момента не е известно дали нападателят е работил самичък. Според източник, той е бил прострелян в гърдите.

Инцидентът се е разиграл в източния ъгъл на площада пред храма. В резултат на случая е настанала суматоха. Хората в катедралата са били барикадирани вътре от съображения за сигурност. Полицията ги е призовала да изчакат, до момента в който обстановката бъде под надзор.

Матю Холмс, който е бил в Лондон по време на офанзивата на „ Лондон Бридж”, написа в Туитър: „ Заклещени сме в Парижката Света Богородица. Нещо се случва на открито. Не знаем какво става. Чуват се сирени на полицията. Казаха ни, че вратите ще останат затворени до второ разпореждане от полицията”. „ Аз и фамилията ми сме на ръба на нервите си. Бяхме в Лондон по време на атентата на „ Лондон Бридж””, прибавя той.

Марк Джонсън от американския град Остин написа в Туитър: „ Силни гърмежи се чуват пред Нотърдам. Хората са изплашени. Чуват се сирени”.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР