Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай, е произведен директно

...
Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай, е произведен директно
Коментари Харесай

Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай, е произведен директно срещу него

Изстрелът, довел до гибелта на граничния служител на реда, е създаден непосредствено против него, по неоспорим метод, през загражденията, от турска страна, потвърдиха от Националното разследване.

Граничният служител на реда е бил директно до направения отвор в оградата, като след този изстрел са създадени още няколко изстрела към автомобила на " Гранична полиция ", оповестяват от Българска национална телевизия. Стрелците са се изтеглили във вътрешността към територията на Република Турция.

Разстоянието от стрелеца до жертвата е било близко, извършен е оглед и от другата страна на телената ограда. Няма данни за нахлуване от страна на стрелците на българска територия. Все още не може да се удостовери с решителност броят на създадените изстрели. По-скоро има пряк изстрел против граничния служител на реда. От потърпевшия граничен служител на реда няма създадени изстрели, а от военнослужещия от Министерството на защитата по посока на стрелеца или стрелците.

Според опита стрелбата не е отблизо разстояние. Автомобилът на " Гранична полиция " е подминал отвора, само че граничният служител на реда го вижда, връща се, слиза от автомобила, приближава се до направения отвор в оградата и тогава е създаден изстрела към него. Не е ясно какво е предизвикало стрелбата. Назначени са голям брой експертизи.

В региона на 242-ра пирамида до село Голям Дервент, където беше погубен граничният служител на реда Петър Бъчваров, български и турски следователи направиха следствен опит. Възстановяването на събитията имаше за цел да удостовери мястото на създадена пукотевица.

Използвана е модерна криминалистична техника и механически средства. Целта беше да се открият мястото откъдето са създадени изстрелите и тяхното направление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР