Изстребители F-35 на американските ВВС са се присъединили към охраната

...
Изстребители F-35 на американските ВВС са се присъединили към охраната
Коментари Харесай

Американски изтребители F-35 кацнаха в България, за да охраняват Черноморския регион 


Изстребители F-35 на американските Военновъздушни сили са се включили към защитата на въздушното пространство над Черноморския район дружно със самолетите на Кралските нидерландски военновъздушни сили, заяви НАТО в сряда.

Тя са излетяли от база в Германия, с цел да изпълнят задача с дълъг обхват до България “в поддръжка на дейностите на НАТО за зоркост на източния фланг ”.

Американските изтребители са кацнали в българската авиобаза Граф Игнатиево, с цел да заредят и да продължат полета си над Черно море.

“Способността да се употребяват усъвършенстваните благоприятни условия, предоставени от съюзническите самолети от 5-то потомство, е от основно значение за повишение на ситуационната информираност на НАТО и за подсилване на нашата отбранителна позиция в този значим район “, сподели бригаден военачалник Кристоф Плиет, заместник-началник на щаба по интервенциите на НАТО.

По думите му “самолетите на алианса рутинно работят дружно в Черноморския район, с цел да усъвършенстват информационните умения и да подобрят оперативната съгласуемост за бъдещи задачи “.

Провеждането на рутинни интервенции е от основно значение за способността на НАТО да ускори груповата защита и да подсигурява сигурността на своите членове в района, допълват от алианса.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР