Изслушват Ивайла Бакалова и съпруга ѝ за оказания им от

...
Изслушват Ивайла Бакалова и съпруга ѝ за оказания им от
Коментари Харесай

Изслушват Ивайла Бакалова и съпруга ѝ за оказания им от Нотариуса натиск


Изслушват Ивайла Бакалова и брачна половинка ѝ за оказания им от Нотариуса напън.

Депутатите изслушват Ивайла Бакалова и брачна половинка ѝ Веселин Денков за оказания им от Мартин Божанов – Нотариуса напън.



Имената на двамата бяха свързани с името му след следствие на Антикорупционния фонд.

Бакалова твърди, че Божанов ѝ изискал 100 000 лева, с цел да освободят брачна половинка ѝ от ареста. Той беше арестуван през 2020 година по обвиняване в лихварство.

Бакалова беше в основата на следствието на Антикорупционния фонд (АКФ) – „ Списък за бързо реагиране “, което през юни 2021 година освети активността на Божанов, а мотив за него стана задържането на Веселин Денков. Преди това той получава предложения какъв брой да заплати, с цел да не бъде задържан. Докато е в ареста от септември 2020 година, Бакалова получава оферта против каква сума може да бъде освободен – цената скача двойно. Денков беше пуснат под домакински арест в деня, в който АКФ пусна филмов откъс за следствието.

На първото съвещание на комисията бяха изслушани арбитър Владислава Цариградска, която е била заплашвана от Нотариуса и някогашният областен прокурор Невена Зартова, за която излезе информация, че е била обвързвана с групата на Божанов.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР