„Изслушването за Плана за възстановяване е изключително важно – трябваше

...
„Изслушването за Плана за възстановяване е изключително важно – трябваше
Коментари Харесай

Мария Капон: Трябваше да дойде премиерът

„ Изслушването за Плана за възобновяване е извънредно значимо – трябваше да пристигна министър председателят и да изясни за какво неговият вицепремиер прави бойкот. За нас е значимо да създадем това чуване, с цел да разберем какво се случва по министерствата”. Това съобщи депутатът от „ Изправи се! Мутри вън!” Мария Капон пред.

„ Когато искаш да направиш бойкот, постоянно ще намериш причина” ,

безапелационна беше Капон.

По думите ѝ има периоди, в които има опция за така наречен проверка – т.е. Европейска комисия да каже своите забележки и те да бъдат отстранени. „ Министерствата и работните групи са ги отстранили и са ги предали на координационното звено. Искаме обаче да забележим точните забележки и този проект да стане публичен”, разяснява още тя.

И добави: „ Мен в случай че питате, би трябвало Планът да се прати бързо, тъй като постоянно може да има известия (т.е. корекции) по избрани пера. Има към момента време обаче да се обсъдят всички тематики и да се види всичко, което не са направили”.

„ Не може главно в един подобен План за възобновяване и резистентност поради пандемията да има саниране” ,

съобщи изрично Мария Капон.

„ Не е обикновено февруари да има проверка, която към този момент е изпратена и тя да не е обществена. Важно е и работодателските организации, и всички заинтригувани лица да го видят. Имаме време и това би трябвало да се случи сега”, уточни още тя.

Освен това Капон заяви:

В рамките на 5 работни дни – от 2 до 9 април е изхарчен 1 милиарда лева

и за нас е доста значимо да разберем по какъв начин се случи това и какви са тези плащания”.

Според нея премахването на НОЩ нощес е бойкот от страна на ГЕРБ. „ Това е един орган, който в последна сметка е значим за всички ни, тъй като е основан от страна на всеки Министерски съвет в света, има го и в Германия, и във всяка друга страна. Ако тези лекари или експерти, не желаят да работят със последващо държавно управление, те са задоволително огромни да го кажат.

Това, което аз знам е, че няма смяна в обстановката - нито смъртността е намаляла, нито броят на приетите в болница пациенти. Ние считаме, че експертите би трябвало да носят своята отговорност”, сподели тя.

„ Това държание е като на един наемател, който е сърдит нещо и като си потегля изтръгва от помещението всички контакти

и всичко останало. Това е тъкмо като император Нерон: „ Ще подпаля Рим”. Това ли е задачата на отговорността?”, попита тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР