Изслушването на Атанас Атанасов ще се проведе по предложение на

...
Изслушването на Атанас Атанасов ще се проведе по предложение на
Коментари Харесай

Депутатите изслушват шефа на НСИ за приемането на еврото и Еврозо...

Изслушването на Атанас Атанасов ще се организира по предложение на депутати от " Възраждане ". Атанасов ще показа статистическите индикатори, имащи отношение към дейностите на кабинета за приемане на еврото и влизането в Еврозоната.

Депутатите ще обсъдят на първо четене и два плана за изменение на Наказателния кодекс. Част от измененията в оферти от Министерски съвет са свързани с увеличение на минималните и оптималните санкции за полови закононарушения и злоупотреби с деца. Създава се нов състав на закононарушение за полови похищения, когато е била употребена насила, мощ или заплашване за склоняване на дете. За настъпили обилни нездравословни последствия за физическото, душевното или моралното развиване на потърпевшия, наказването ще е затвор от 5 до 12 години.

Вторият план е импортиран от " Възраждане ". С промените в него наказванията за бракониерство се изравняват с тези за противозаконен дърводобив. За противозаконен улов на наедрял дивеч наказването се усилва на затвор до 1 година, а санкцията, която в този момент е от 100 до 300 лв., към този момент да е от 10 хиляди до 50 хиляди лева За малък дивеч – пробация до 6 месеца и санкция от 5 до 10 хиляди лева

 

В програмата за през днешния ден е включено и приемането на Национална тактика за развиване на физическата интензивност, физическото образование, спорта и спортно-туристическата активност.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР