Изслушване в Съвета за електронни медии предстои днес заради скандала

...
Изслушване в Съвета за електронни медии предстои днес заради скандала
Коментари Харесай

Румен Радев: Държавата се управлява чрез нечий телефон

Изслушване в Съвета за електронни медии следва през днешния ден поради абсурда със прекъсването на ефира на БНР в петък. Пред регулатора пояснения ще дадат генералният шеф на радиото Светослав Костов и Управителният съвет на радиото.

Повод за чуването е невижданото прекъсване на сигнала на БНР за пет часа, което съответства със свалянето от ефир на плануваното с тематики и посетители предаване на журналиста Силвия Великова. След остра социална реакция журналистката бе върната като водещ на утринния блок.

Преди това министър председателят Бойко Борисов също реагира. Той прикани за връщането на Великова и съобщи, че тези неща се вършат преднамерено. Днес тематиката разяснява и президентът Румен Радев.

" Продължавам да не отстъпвам позицията, че свободата на словото е в основата на демокрацията. Това е фундаментална полезност, само че явно в България е в рецесия ", сподели президентът Румен Радев, представен от бТВ.

" БНР не е спирало даже по време на войната и този проблем още веднъж удостоверява въпроса кой и по какъв начин ръководи публичните медии. Очевидно и страната се ръководи посредством нечий телефон, а не през институциите, както е естествената европейска процедура. И мисля, че на това нещо е извънредно време да се постави край, разяснява президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР