Изслушване на министъра на финансите Асен Василев поиска в декларация

...
Изслушване на министъра на финансите Асен Василев поиска в декларация
Коментари Харесай

БСП поиска спешно изслушване на Асен Василев във връзка с бюджета

Изслушване на министъра на финансите Асен Василев изиска в декларация ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова.

Във вторник от Министерството на финансите е изпратено писмо до всички кметове, сподели Нинова и прочете част от него. Във връзка с създаване на проектобюджета за 2024 година е належащо да попълните и изпратите в Министерство на финансите формуляр за финансиране на финансови разноски на предпочитан обект от техническа инфраструктура, обществена общинска благосъстоятелност, здания, уреди и са изредени пътища, улици, реорганизация, създаване на ВИК систематични и уреди, главен ремонт на здания, детски градини, цитира документа тя.

По думите ѝ това писмо е изпратено на обяд, в 12:30 часа.

" Един час по-късно някой си служител от МФ изпраща второ писмо на кметовете ", сподели Нинова.

" Писмото, което получихте, към момента няма наш произлязъл номер, не се знае дали в границите на днешния ден ще бъде подписано от министъра на финансите и изведено, изпращайте готовите си форми на мейла, а придружителното писмо след това ", цитира Нинова.

" Да бъде изслушан Асен Василев незабавно и в този момент, тъй като бюджетът през днешния ден ще влезе в Народното събрание, тихомълком ще си го прекарате през комисии, тихомълком ще ощетите милиони българи с този лист с планове и към този момент ще е късно. Искаме през днешния ден да пристигна на чуване. Внесено е публично в деловодството ", съобщи Нинова.

Тя изиска и 30 минути отмора, до момента в който пристигна Асен Василев и изясни с каква цел го прави. Председателят на Народното събрание Росен Желязков даде 15 минути отмора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР