Изслушване на Иван Гешев е заложено като част от дневния

...
Изслушване на Иван Гешев е заложено като част от дневния
Коментари Харесай

Правната комисия иска да изслуша Иван Гешев, но няма потвърждение от него

Изслушване на Иван Гешев е заложено като част от дневния ред на Комисията по правни въпроси на Народното събрание за сряда, 14 юни.

Според Нова ТВ, обаче още няма удостоверение от него, тъй като основният прокурор " оставил неверен телефонен номер " и няма връзка с него.

Точката е последна в дневния ред след други процедури - планове за смяна в закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, промени в Търговския закон и разискване на първо четене на три обособени плана за противопоставяне на корупцията, импортирани от Министерски съвет, Политическа партия и ГЕРБ.

Иван Гешев самичък изиска да приказва на закрито съвещание на Народното събрание по следствия, свързани с корупция и корист с власт от страна на политически лица.

Основанието, на което той е поканен в Правната комисия, е член 26. от Правилника за активността на Народно събрание, съгласно който " минимум един път на всеки три месеца " се организират разисквания с присъединяване на основния прокурор по използването на закона и активността на прокуратурата.

Иван Гешев към момента се води титуляр на поста основен прокурор, макар че на 12 юни.

Във вторник Гешев се появи в Европейския парламент в Страсбург, с цел да бъде изслушан по български знакови корупционни каузи - включително " Барселонагейт " за Бойко Борисов - само че престоят му в мониторинговата група на комисията LIBE продължи единствено 20 минути. Участието му в съвещанието (ГЕРБ).

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР