Изследванията за COVID-19 да бъдат безплатни за всички български граждани,

...
Изследванията за COVID-19 да бъдат безплатни за всички български граждани,
Коментари Харесай

БСП поиска безплатни изследвания за COVID-19 за всички български граждани

Изследванията за COVID-19 да бъдат безвъзмездни за всички български жители, да бъдат основани лечебни заведения единствено за лекуване на такива инфекции и да се провежда разяснителна акция, която да показа действителните параметри на пандемията, желаеха от ПГ на "БСП за България " в декларация от парламентарната естрада.

Предложенията на левицата бяха показани от проф. Георги Михайлов след чуването на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов за обективната конюнктура в страната по отношение на пандемията от COVID-19. Михайлов благодари задочно на проф. Ангелов по тази причина, че е пристигнал и е показал информация в Народното събрание. Депутатът от левицата укори ръководещите, че са "осакатили " процедурата и не са разрешили да бъде изработен диалог по тематиката.

Георги Михайлов разяснява, че има съществени проблеми в тестването и установяването на заразоносители. От левицата оферират у нас да бъдат подхванати ограничения като в Словакия. Не да се стоварват контейнери пред лечебните заведения, не да се вършат Коронавирус звена, от които в София работят сега тъкмо три, и проучванията по разпореждане на общината би трябвало да се заплащат от жителите, а проучванията би трябвало да бъдат безвъзмездни за всички български жители и да бъдат основани изнесени пунктове, където хората, без никакви терзания, без заплаха за тях, да се тестват, уточни Михайлов. Много пъти се декларира от вас, че има пари в страната. Това не са извънредно огромни средства, обърна се той към ръководещите и моли да бъдат отделени.

На второ място, Михайлов означи, че обособяването във всяка болница на Коронавирус отделения основава действителни условия от ден на ден медици да бъдат контаминирани. Затова нашето предложение е да бъдат основани лечебни заведения, които да се занимават единствено с лекуването на Коронавирус инфекции, уточни Михайлов. Такъв образец има в света и той е сполучлив, съобщи той. По думите му, по този метод са непокътнати животът и здравето на експертите, които работят в здравната мрежа.

На трето място - би трябвало да се организира сериозна, огромна, от името на страната, разяснителна акция, която да показа действителните параметри на тази зараза в българското общество, не да се приказват небивалици, нито за форми на лекуване, които не са потвърдено ефикасни, нито за проценти на смъртност, които не са правилни, разяснява Георги Михайлов. По думите му, тази суматоха в българската нация се сътвори изцяло изкуствено и в този момент черпим нейните плодове.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР