Изследванията потвърждават, че малините са истинска суперхрана. Ползите им са

...
Изследванията потвърждават, че малините са истинска суперхрана. Ползите им са
Коментари Харесай

Ето 7 ползи от малините, за които дори не сте предполагали

Изследванията удостоверяват, че малините са същинска суперхрана. Ползите им са здравето са най-много при наднормено тегло и диабет. Ето и цялостният лист с потребните резултати, свързани с тяхната консумация. Със сигурност даже и не допускате за някои от тях.
1. Подобряват мозъчната функционалност
Благодарение на антиоксидантите в състава си малините оказват помощ да се избегне обвързвано с възрастта увреждане на паметта и предотвратяват клетъчната гибел заради отрови, формирани по време на консумация на алкохол. В допълнение те предизвикват растежа на нови нервни кафези в мозъка.
2. Намаляват равнищата на кръвната захар
Диетичните фибри и полифенолите в малините оказват помощ за намаление на равнищата на кръвната захар и предотвратяват скокове в нейните стойности.
3. Предпазват сърцето
Редовната консумация на дребни количества малини спомага за поддържане на здравето на сърцето. Проучванията удостоверяват, те този плод понижава риска от гибел при сърдечно-съдови болести, предотвратява натрупването на тромбоцити и намалява кръвното налягане.

4. Предотвратяват развиването на рак
Доказано е, че приемането на дестилат от малини блокира растежа на раковите кафези в дебелото черво, простатата, гърдите, черния дроб и устата. Проучванията демонстрират, че екстрактът от малина отстрани до 90% от раковите кафези на стомаха, дебелото черво и гърдата, а антиоксидантът в този плод, прочут като сангвиник H-6, провокира гибелта на до 40% от раковите кафези на яйчниците.
5. Помагат за намаляване
Малините са отличен избор за тези, които са загрижени за фигурата си. Експериментите демонстрират, че животните, които са консумирали мазни храни по едно и също време с високи дози малинови кетони, са натрупали по-малко тегло от тези, които не са присъединили малини в менюто си.
6. Предотвратяват артрит и се оправят с болката
Доказано е, че малините са ефикасни освен за попречване на артрит, само че и за битка с него. Екстрактът от тях понижава възпалението, подуването и разрушаването на ставите.
7. Предпазват кожата от стареене
Малините са богати на витамин С, който работи като антиоксидант, бори се със свободните радикали, усъвършенства производството на колаген и обезврежда негативното влияние на слънцето върху кожата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР