Изследванията на Канада в борбата срещу новия коронавирус може да

...
Изследванията на Канада в борбата срещу новия коронавирус може да
Коментари Харесай

Канада вижда интерес от чуждо разузнаване към изследванията им за коронавируса

Изследванията на Канада в битката против новия ковид може да са " мечтаната цел " на задгранично разузнаване, оповестява СиБиСи, представена от ТАСС, базирайки се на източници в Канадската работа за сигурност и разузнаване (CSIS).

Агенцията счита, че сървърите на канадски проучвателен центрове, които съдържат информация за най-новите достижения на страната в региона на проучване на новия ковид, могат да бъдат атакувани от хакери по искане на трети страни. Рискът от сходни офанзиви, съгласно CSIS, " непрестанно се усилва ".

В тази връзка канадските разследващи организации към този момент интензивно работят с проучвателен организации, чието развиване може да съставлява интерес за разследващите организации на други страни.

Не се оповестява, кои страни са обвинени в шпионски действия от канадското разузнаване.

Канада пое ангажимент с над 780 милиона $ да поддържа проучванията в търсенето на коронавирусна ваксина и да организира обширни проби на популацията.

На 13 май министър председателят на Канада Джъстин Трюдо разгласи, че канадските учени са почнали провеждането на серологични проби, които ще открият антитела в кръвта на хора, които могат да устоят на ковид.

По-рано ФБР на Съединени американски щати съобщи, че Китай евентуално стои зад хакерски атаки против американски институции, участващи в проучвания, свързани с ковид, в това число създаването на ваксина.

В четвъртък представителят на китайското външното министерство Джао Лицян назова изказванията на Съединени американски щати " оскърбителен ".

Той изясни, че Пекин " има доста повече аргументи да се тормози, че някой ще открадне от Китай ". Според него, " КНР е една от най-засегнатите страни от хакерски атаки " и е " изрично срещу тяхното използване ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР