Изследвания вече показаха, че е възможно да съществува връзка между

...
Изследвания вече показаха, че е възможно да съществува връзка между
Коментари Харесай

Високият ръст е свързан с по-голям риск от рак

Изследвания към този момент демонстрираха, че е допустимо да съществува връзка сред високия растеж и по-големия риск от рак, само че американски учени в този момент твърдят, че открили каква е повода за това, съобщи Франс прес.

Колкото по-голям е растежът, толкоз повече са клетките в организма, които са евентуална цел за заболяването, разясняват учените. Те въпреки всичко означават, че високите хора не би трябвало да са прекалено разтревожени, защото растежът не е основният рисков фактор за развиване на рак.

Заключенията са въз основа на данни от Съединени американски щати, Европа и Южна Корея. Оказало се, че рискът да бъдеш обиден от рак, без значение дали става дума за мъж или жена, нараства с 10 % при всяко увеличение на растежа с 10 сантиметра.

През последните няколко години учени допуснаха, че увеличението на риска може да се дължи на някои хормони на растежа. Новото проучване предлага по-проста догадка - рискът от рак нараства с увеличението на растежа, тъй като колкото повече са клетките, толкоз по-големи са опциите за развиване на заболяването. "Това значи, че увеличеният риск е присъщ и не може да бъде стеснен ", съобщи ръководителят на проучването Ленард Нъни от Калифорнийския университет в Ривърсайд. Според него това се отнася по-специално за риска от меланома, до момента в който рискът от рак на стомаха, на устата и от цервикален рак наподобява не е обвързван с растежа.

Ръстът на даден субект се дефинира от гените му, само че Ленард Нъни е на мнение, че фактори, свързани с метода на живот през детството, също могат да изиграят роля.

Основните рискови фактори за развиване на рак са тютюнопушенето, затлъстяването и незадоволителната физическа интензивност.

Резултатите от проучването са оповестени в Proceedings of the Royal Society B.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР