Изследвания на проби от урина от близо 100 мъже доброволци

...
Изследвания на проби от урина от близо 100 мъже доброволци
Коментари Харесай

Спадът в броя на сперматозоидите се свързва с високи нива на химически замърсители

Изследвания на проби от урина от близо 100 мъже доброволци разкриха " тревожни " равнища на ендокринни разрушители, за които е известно, че понижават плодовитостта на индивида. Смеси от химикали като бисфеноли и диоксини, за които се счита, че въздействат на хормоните и качеството на спермата, участвали в концентрации, от време на време 100 пъти по-високи от безвредните.

„ Смятаме, че сместа от химикали, които засягат мъжкото репродуктивно здраве, е доста над допустимата комбинирана експозиция “, споделят създателите на проучването, оповестено в Environment International. Средно приказваме за 17-кратно превишаване на допустимите равнища.

Изследването мери девет химикала, в това число бисфенол, фталати и парацетамол, в проби от урина от 98 датчани на възраст от 18 до 30 години.

Освен това съществуващите данни, предоставени главно от Европейската организация за стандарти на храните (EFSA), бяха употребявани за оценка на евентуалното съществуване на други 20 химикала. След това резултатите били съпоставени с допустими равнища на експозиция, дадени в научната литература.

Това разреши да се оцени евентуалната експозиция...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР