"Изследвани са органи на реда. Средната възраст е 39 години

...
"Изследвани са органи на реда. Средната възраст е 39 години
Коментари Харесай

Д-р Кунчев обяви резултатите от теста на полицаите, има ли вече "стаден имунитет" у нас

"Изследвани са органи на реда. Средната възраст е 39 години и са от група хора с интензивни контакти и можем да чакаме, че са се срещали по-често с вируса. Има единствено двама души с позитивни данни за антитела, които се появяват след 7-мия ден на вируса. " Това съобщи доктор Кунчев по време на постоянния брифинг на Националния спешен щаб за битка с ковид, обявявайки резултатите от всеобщия тест на служители на реда, който стартира преди дни.

"7 души са имали среща с вируса и към този момент имат антитела. Нито един няма позитивен тест. Само един от тях има признаци, само че резултатите са негативни. Може да имате сходна клинична картина, само че да не е ковид, както аз изкарах ларингит предходната седмица ", добави той.

"Рано е за понижаване на ограниченията за физическа отдалеченост ", заключи доктор Кунчев.

Ген. Мутафчийски разгласи, че скоро ще се изследват 149 моряци, идващи с транспортен съд от Румъния. Нито един от тях няма недоволства все още.

"Все още не е ясно какво е да имаш тези антитела. Има доста случаи на резаболяване. За в този момент тактиката ни е вярна, че такова всеобщо тестване ще бъде скъпо и безсмислено като данни. Още когато беше оповестено това проучване, декларирахме че ще бъде повторено след месец и чак тогава може да има заключения ", сподели още ген. Мутафчийски.

Вчера четох, че ми дават за образец Швеция. Това е смешно. Ако задачата е да достигнем това, което имат Швеция с толкоз доста умрели, какъв е смисълът от напъните ни ", попита доктор Кунчев.

Шефът на Кризисния щаб предизвести, че в интернет се оферират медикаменти, които са подправени и ще се вземе отношение да се поправи Наказателния кодекс.

"За всеобщото тестване в Дългопол - инициативна на локалната власт. Как са се снабдили с тези проби не мога да кажа. Казаха, че са се снабдили от Общината. Ние ще се възползваме от това на пазара. Вярно е, че се навъдиха какви ли не компании, само че ние разчитаме единствено на потвърдени снабдители ", изясни ген. Мутафчийски.

"В общи линии, популацията в България е към момента девствена в построяването на имунитет от вируса. Пак споделям, че не знаем доколко този имунитет прави работа. В интернационалните изказвания не се приказва за струпване на имунитет. Навсякъде се пробват да удържат яростта на епидемията. Производителят на тестванията е китайски. Не мога да изговоря името му, само че ще ви го покажа и ще се тестуваме дружно пред камерите ", даде обещание той пред публицистите на брифинга.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР