Изследвани са 156 страниФинландия е най-щастливата страна в света, показва

...
Изследвани са 156 страниФинландия е най-щастливата страна в света, показва
Коментари Харесай

Финландия – най-щастлива държава в света

Изследвани са 156 страни


Финландия е най-щастливата страна в света, демонстрира тазгодишната ранглиста на Организация на обединените нации “Индекс на щастието ”, която обгръща 156 страни и бе огласена през днешния ден.

Традиционно в челната тройка са скандинавски страни, втора е Норвегия, която м.г. бе №1, а трета е Дания, която бе първа по-миналата година.

България се е изкачила с 5 позиции до №100 спрямо м.г., само че остава на най-ниска позиция измежду страните от Европейски Съюз. По-щастливите са и в прилежащите ни страни – Румъния е 52-ра, Турция 74-та, Сърбия 78-ма, Гърция 79-та и Македония 89-та.

Подредбата, изготвяна по случай Международния ден на щастието на 20 март, се прави въз основа на фактори като междинната дълготрайност на живота, обществената поддръжка, корупцията, а т.г. за пръв път и имигрантите.

Един от създателите на класацията – почетният професор по стопанска система в Университета на Британска Колумбия Джон Хелиуел, уточни “забележителната координация сред щастието на имигрантите и локалните ”. “Тези, които се реалокират в по-щастливи страни, печелят, а тези, които отиват в по-малко щастливи страни – губят ”, заключи той.

Челната десетка за 2018 година допълват Исландия, Швейцария, Холандия, Канада, Нова Зеландия, Швеция и Австралия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР