Изследването се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз

...
Изследването се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз
Коментари Харесай

Предстои анкетно проучване за доходите на варненци и начина им на живот


Изследването се организира редом във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум, избрани с Регламент 2019/1700 на Европейския парламент и на Съвета.

Основна цел на проучването като част от Европейската статистическа система е да дава своевременни и съпоставими данни за разпределението на приходите и общественото включване.

Резултатите способстват за оценка на изискванията на живот в обособените страни, структурата и разпределението на приходите на семействата и присъединяване им в обществения живот на страната. Те служат за пресмятане на знаци за беднотия и обществено включване, които са част от общите индикатори на Европейската общественост за следене на напредъка на страните в битката с бедността и обществената изолираност и се употребяват при сформиране на Годишен отчет за напредъка на България по обществено включване, както и за мониторинг на напредъка на страната по осъществяване на задачите от Стратегия " Европа 2020 ".

Във въпросника на проучването за 2021 година е включен модул " Настаняване и условия на деца в разграничени фамилии “.

В интервала април - юни 2021 година 620 определени семейства на територията на област Варна ще бъдат посетени от особено подготвени анкетьори за осъществяване на лични изявленията и попълване на два въпросника - въпросник за семейството и самостоятелен въпросник, който се попълня за членовете на семейството на 16 и повече години.

Домакинствата са включени в извадката посредством потреблението на инцидентен асортимент, с който се подсигурява представителността на резултатите. При визитите си в семействата анкетьорите ще се легитимират със служебни карти и дават писмо по отношение на проучването.

В област Варна проучването ще се организира в градовете: Варна, Аксаково, Бяла, Белослав, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Игнатиево, Провадия и Суворово, както и в селата: Аврен, Блъсково, Брестак, Булаир, Ветрино, Въглен, Генерал Колево, Доброплодно, Долище, Дръндар, Дъбравино, Езерово, Златина, Круша, Лопушна, Нова Шипка, Осеново, Партизани, Поляците, Приселци, Пчелник, Разделна, Синдел, Старо Оряхово, Тополи и Цонево.

Подробна информация за методологията, инструментариума и резултати от проучването " Статистика на приходите и изискванията на живот “ е оповестена на уеб страницата на Национален статистически институт в рубриката " Статистически данни ", подрубрика " Социално включване и условия на живот “.

Предварително благодарим на семействата за отзивчивостта, оказаното подпомагане и отделеното време!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР