Изследването използва национално представителна извадка от 6 366 индивида от

...
Изследването използва национално представителна извадка от 6 366 индивида от
Коментари Харесай

Хората, които са гласували за Брекзит, са „по-вероятно да бъдат по-малко интелигентни“, твърди проучването

Изследването употребява национално представителна извадка от 6 366 индивида от 3 183 двойки, събрани като част от огромно изследване, наречено Разбиращо общество.

Те откриха, че от хората с най-ниска когнитивна дарба единствено 40% са дали своят вот за оставане, до момента в който 73% от тези с най-висока когнитивна дарба са дали своят вот за оставане.

„ Това изследване прибавя към съществуващите университетски доказателства, показващи, че ниските когнитивни качества вършат хората по-податливи на дезинформация и дезинформация “, сподели водещият създател доктор Крис Доусън.

Той добави, че някои доказателства, предоставени на обществеността от акцията за овакантяване, водеща до на референдума беше „ спорен, лъжовен и постоянно излъган “ и че „ хората с по-ниски когнитивни качества и умения за аналитично мислене им е по-трудно да открият и отхвърлят този вид информация “.

„ Ниските когнитивни качества могат водят до неточности при вземането на решения и доста гласоподаватели на напускането в този момент казв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР