Изследването е публикувано в списание Bioengineering & Translational Medicine. SCI,

...
Изследването е публикувано в списание Bioengineering & Translational Medicine. SCI,
Коментари Харесай

Терапия с червена светлина регенерира увредените нервни клетки на гръбначния мозък

Изследването е оповестено в списание Bioengineering & Translational Medicine.

SCI, постоянно породено от рухване, спортни произшествия и произшествия с моторни транспортни средства, може да докара до увреждане за цялостен живот. В момента опциите за лекуване са лимитирани, което кара откривателите да търсят различни подходи.

PBM включва потреблението на алена и близка инфрачервена светлина с невисок интензитет за поощряване на заздравяването, облекчение на болката и понижаване на възпалението. Изследователите се концентрираха върху определянето на оптималната доза PBM за възобновяване на функционалността и растежа на нервните кафези в повредения гръбначен мозък.

В своите опити те използваха култури от нервни кафези на плъх, излагайки ги на PBM при дължина на вълната 660 nm за една минута дневно в продължение на пет дни. Резултатите демонстрират доста нарастване на клетъчното оцеляване и напредък.

След това откривателите изследват както инвазивни, по този начин и неинвазивни способи за снабдяване на PBM на плъхове с повреден гръбначен мозък. Инвазивният способ включва имплантиране...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР