Изследването е публикувано в научното списание Nature Climate Change (NCC).Според

...
Изследването е публикувано в научното списание Nature Climate Change (NCC).Според
Коментари Харесай

NCC: Прагът на безопасно глобално затопляне ще бъде преминат след шест години

Изследването е оповестено в научното списание Nature Climate Change (NCC).

Според специалистите светът ще се затопли над 1,5 °C спрямо прединдустриалните равнища до 2030 година А след още 20 години температурите ще преминат границата от 2°C, в случай че излъчванията продължат на сегашните равнища.

Експертите правят оценка размера на оставащия „ въглероден бюджет “ на Земята (количеството въглероден диоксид, което може да бъде изпуснато в атмосферата без забележителна щета за климата) на 250 милиарда тона CO2. Според изследването сега хората отделят към 40 милиарда тона CO2 в атмосферата всяка година.

Представените оценки съдържат огромни неопределености, свързани с резултатите на метана и други парникови газове. Също по този начин не е ясно по какъв начин другите елементи на климатичната система ще реагират на покачващите се температури.

Например нарасналият напредък на растителността в някои райони може да всмуква огромни количества въглероден диоксид и да компенсира част от стоплянето, до момента в който измененията в циркулацията на океана и топенето на ледените покривки могат да ускорят...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР