Изследване в 16 ромски общности отчита, че 36,8% от хората

...
Изследване в 16 ромски общности отчита, че 36,8% от хората
Коментари Харесай

Малко над 36% от ромите са решили за кого ще гласуват на изборите, сочи изследване

Изследване в 16 ромски общности регистрира, че 36,8% от хората ще гласоподават и към този момент са решили за кого. Други 28,2% от интервюираните са декларирали, че ще гласоподават, само че още се двоумят за кого. 4,6 на 100 са показали, че ще гласоподават, само че с „ Не поддържам никого “. Тези, които дават отговор, че няма да гласоподават, са 21,6%, а 8,8% не са решили още.

Проучването е направено сред 15-22 септември, по метода „ лице в лице “, измежду 1041 души. Резултатите бяха показани в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция от доцент доктор Алексей Пампоров от Института по философия и социология при Българска академия на науките. Изследването е по самодейност на придвижване " Постоянна ромска конференция " (ПРК).

Пампоров сподели, че за ромите доста значима е личността, означи той. По думите му ромите се оправят добре с машинното гласоподаване.

Ние вършим нашия прагматичен избор и не се доверяваме на хора, които дават обещания и след това не ги извършват, уточни Миглена Михайлова от ПРК. Според нея ромите се интересуват от изборите.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР