Изследване установи, че по-светлата и по-дългата коса кара жените да

...
Изследване установи, че по-светлата и по-дългата коса кара жените да
Коментари Харесай

Ето кой цвят на косата привлича най-силно мъжете

Изследване откри, че по-светлата и по-дългата коса кара дамите да наподобяват по-привлекателни в мъжките очи. Според екипа, провел проучването, светлите коси са свързани с визията за младост, здраве и прелест . Но в откритието има няколко любопитни елементи.

Например русата коса със междинна дължина е била оценена като по-привлекателна от дългата руса коса. А дългата черна коса е била оценена като по-привлекателна от приблизително дългата черна коса.

Изследвани били 110 мъже , на които са им били показани фотоси на дами с друг цвят и дължина на косата. Участниците са били помолени да оценят капацитета на дамите за връзка, както и тяхната възраст, здраве и наставнически капацитет.
 коса ThinkStock/Getty Images
" Косата, която наподобява здрава и мощна, показва общо физическо здраве, което пък на собствен ред показва качествата за зачеване и изнасяне на дете. Понеже косата е по-здрава и пораства по-бързо при младите дами , обикновено е да се чака, че младите дами ще носят косите си по-дълги в сравнение с старите дами ", считат откривателите.-->

По сходен метод, от еволюционна вероятност, русата коса алармира младост, защото косата потъмнява последователно с възрастта, до момента в който стане бяла.
 коса ThinkStock/Getty Images
Според други проучвания русата коса има юношески резултат, само че единствено до момента в който дамите са под 40 години.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР