Изследване показва, че хората, които са напълно ваксинирани срещу ,

...
Изследване показва, че хората, които са напълно ваксинирани срещу ,
Коментари Харесай

Lancet: Заразените ваксинирани предават вируса също толкова често, колкото и неимунизираните

Изследване демонстрира, че хората, които са изцяло имунизирани против, само че все пак са инфектирани с вируса, са също толкоз заразни за другите, колкото и инфектираните неимунизирани хора. Това оповестява „ Гардиън “, представен от БГНЕС.

Домакинствата са съществена среда за предаване на инфекции с Covid, като честият нескончаем всекидневен контакт със инфектиран човек е обвързван с нараснал риск от заразяване с вируса. Новото изследване разкрива, че въпреки имунизацията против Covid да е от решаващо значение за попречване на тежки болести и гибел, даже изцяло имунизирани лица хващат вируса - и го предават нататък.
 Наш доктор очерта по какъв начин ще се развие КОВИД в България и по света Наш доктор очерта по какъв начин ще се развие КОВИД в България и по света
Докато нямаме стерилизираща ваксина или не използван тактика за нулев Ковид, няма късмет вирусът да изчезне. Дори и стерилизиращи ваксин...

В списание „ Lancet “ откриватели от редица институции като Имперския лицей в Лондон и Агенцията за здравна сигурност на Англия, оповестяват оценени данни от 204 контакта на 138 души, инфектирани с разновидността Делта. От тези контактни лица, които, откакто член на семейството им е показал признаци, са били изследвани всекидневно в продължение на 14 дни, 53 са се заразили, като 31 от тях са били изцяло имунизирани, а 15 не са били имунизирани.

Резултатите сочат, че даже изцяло имунизираните лица са изложени на забележителен риск от заразяване, като анализът демонстрира, че изцяло имунизираният контактен има към 25% възможност да се болести, до момента в който неимунизираният контактен има към 38% възможност да се болести. Данните обаче не хвърлят светлина върху тежестта на болестта, като екипът предизвестява, че тези данни попадат в диапазона на вероятните стойности, което значи, че точният размер на разликата не е явен.

Анализът също по този начин демонстрира, че това дали инфектираното лице е изцяло имунизирано или не е имунизирано, има дребна или никаква разлика в степента на инфекциозност на контактните лица. Екипът прибавя, че пиковото равнище на вируса при инфектираните лица е било едно и също, без значение дали са били имунизирани или не, макар че тези равнища са спаднали по-бързо при имунизираните лица, което допуска, че те са се изчистили от инфекцията по-рано.

" Това евентуално изяснява за какво изцяло имунизираните случаи са също толкоз заразни за контактите си, колкото и неимунизираните случаи ", споделя проф. Аджит Лалвани, началник на катедрата по инфекциозни заболявания в Имперския лицей в Лондон и създател на проучването.
 Грозната истина за ковид – не знаем какво е решението Грозната истина за ковид – не знаем какво е решението
" Лекарите се измориха да изясняват е, че изходът от това да се движим от локдаун до локдаун е имунизацията. За момента няма друга по-на...

Екипът също по този начин преглежда по-внимателно лицата, които са били изцяло имунизирани. " В това, което открихме, изненадващо беше, че три месеца след приемането на втората доза ваксина рискът от заразяване е по-висок спрямо по-скоро имунизираните ", сподели Лалвани. " Това допуска, че провокираната от имунизацията отбрана към този момент отслабва до към три месеца след вторичната ", добави той.

Лалвани акцентира, че имунизирането, в това число и подсилващото, е значимо, като означи, че неимунизираните хора не могат да разчитат за отбраната на имунитета на тези, които са изцяло имунизирани. Той добави, че в случай че изцяло имунизираните лица се заразят, те остават предпазени от тежки болести и гибел и нормално имат единствено лека зараза.

Професор Роуланд Као, епидемиолог от Единбургския университет, който не е взел участие в работата, съобщи: " Резултатът, че имунизираните лица, които се заразяват, наподобява съставляват подобен риск от зараза с останалите, акцентира нуждата от продължение или възстановяване на нефармацевтичните интервенции, с цел да се забави в допълнение степента на предаване на инфекцията и да се облекчи болничното задължение през зимата ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР