Изследване от 650 страници, поръчано от Германската федерална служба за

...
Изследване от 650 страници, поръчано от Германската федерална служба за
Коментари Харесай

Германия: Съмнителните обещания зад новата ядрена енергетика

Изследване от 650 страници, поръчано от Германската федерална работа за сигурност на ръководството на нуклеарните боклуци (BASE), преглежда разнообразни типове нуклеарни реактори, които се създават в света, като проучва тяхната стопанска система, сигурност и евентуални радиоактивни боклуци, оповестява Der Spiegel.

Проучването стига до " ясно " умозаключение: " добре познатите проблеми на нуклеарната технология надали ще бъдат решени от новите видове реактори ", отбелязва вестникът.

Въпреки това, продължава изданието, политици от партиите Християндемократически съюз на Германия (ХДС) и Свободна демократическа партия (СвДП) неотдавна предложиха да се възобнови нуклеарната енергетика.

Така да вземем за пример в плана на главната стратегия на ХДС се показва, че в бъдеще наред с горивните кафези, газовите и водородните електроцентрали би трябвало да се обмислят и " нуклеарни електроцентрали от четвърто и пето потомство " за доставяне с електрическа енергия, добавя изданието.

Междувременно Handelsblatt оповестява, че немският министър на стопанската система и дейностите в региона на климата Роберт Хабек възнамерява да стабилизира цените на електрическата енергия с нов инструмент, " който да защищити частните семейства и предприятията от доста нарастване на мрежовите такси ".

Изданието твърди, че нарастването може да се случи заради нужното разширение на електропреносната мрежа, което се прави оценка на към 500 милиарда евро.

Ройтерс добавя, че немското министерство на стопанската система обмисля въвеждането на " така наречен амортизационна сметка за покриване на разноските за разширение за дълъг интервал от време, с цел да се избегне прехвърлянето на цялата сума върху актуалните консуматори ".

Накрая, Table.Media оповестява, че немската Зелена партия, ръководена от Хабек, е отбелязала забележителен спад в репутацията и поддръжката си, както сочат последните изследвания.

В публикацията се отбелязва, че неприемането от гласоподавателите на работата на партията се е нараснало повече от два пъти от встъпването ѝ в служба, до момента в който публичното неодобрение от обединението " светофар " като цяло, в която те играят значима роля, е на исторически най-много.

Въпреки че в изследванията на публичното мнение Зелените поддържат непрекъсната поддръжка от 14%, тази цифра акцентира провокациите пред тях, се споделя в статията
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР