Изследване от 2017 г. показва, че около 26% от учениците

...
Изследване от 2017 г. показва, че около 26% от учениците
Коментари Харесай

Синтетичната дрога поразява мозъка на подрастващите

Изследване от 2017 година демонстрира, че към 26% от учениците сред 9-и и 12-и клас са употребявали някакво психоактивно вещество. Най-голяма щета върху мозъка на подрастващите имат синтетичните опиати, сигнализира клиничния психолог доктор Юри Кацаров от ефира на националната телевизия. Той обърна внимание на подцененото влияние на канабиса след младежите, които към момента са с нежна душeвност в тази възраст.

" Има едно подценяване на въздействието на канабиса върху изграждащата се детска и юношеска душeвност. В моята процедура съм имал пет случая на младежи, които стигат до психологично разстройство с халюцинации, с параноя, единствено от приложимост на канабис. Синтетичните опиати сега са във напредък, като към използването на наркотични субстанции би трябвало да прибавим и алкохола ", добави доктор Кацаров.

В цялата страна ще бъде маркиран Международният ден за битка с използването на опиати и наркотрафика. В столичния парк " Заимов " ще се организира особено събитие, на което са поканени всички жители. Началото е тъкмо в 16 ч, като на място ще има креативен работилници за възпитаници, подпомагани от художника Иван Яхнаджиев.

На централния площад във Велинград - " Николай Гяуров ", ще има концерт в поддръжка на битката с опиатите. Заместник-кметът на община Велинград Светла Томова съобщи, че родителите са тези, които би трябвало да направлява децата си по какъв начин да се предпазят от нездравословните вещества и добави, че всички сме виновни за бъдещето на нашите деца. Томова прикани присъстващите да се включат в благотворителния базар под мотото " Да дарим вяра " като си закупят от прелестните творения на велинградските деца и хората от ДЦПЛУ. Десетки поддържаха идеята, с която се събират средства за Общинския взаимен фонд.

С молитва във връзка Международния ден за битка с наркоманиите и незаконния трафик на опиати ще отбележат деня и в Благоевград. Тя ще се организира в храм „ Въведение Богородично “ – Благоевград на 26 юни от 12.30 час, заяви ръководителят на Общинският съвет по наркотични субстанции – Благоевград доктор Теменужка Любенова. Тя посочи, че те са и уредници на събитието. Д-р Любенова кани всички, които имат проблеми в фамилиите си или желаят опиатите да не се допрян до живота и здравето на техните момчета и девойки, да заповядат в храма и да се помолят дружно Бог да пази децата на България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР