Изследване на КНСБ показва, че насилието над учители се е

...
Изследване на КНСБ показва, че насилието над учители се е
Коментари Харесай

Все повече учители у нас стават жертва на насилие

Изследване на КНСБ демонстрира, че насилието над учители се е нараснало с 25 %. Те са подложени на физическа, психическа и онлайн експанзия.

" Няма преподавател, който в една или друга степен да не е бил обект най-малкото на онлайн тормоз, принуждение. Училището е институцията, в която децата се възпитават на отношение към институциите ", изясни Асен Александров, ръководител на Съюза на шефовете в междинното обучение.

Ако родителите демонстрират пренебрежение към институциите, то и децата ще се отнасят по същия метод.

" Насилието е признато като новата нормалност, един преподавател да може да изтърпява върху себе си както физическата, по този начин психическа, по този начин и цифровата експанзия през обществените мрежи. И това е нещо, което доста мощно слага в турбулентността системата ", разяснява Юлиян Петров, ръководител на Синдикат " Образование ", КТ " Подкрепа " в ефира на NOVA NEWS.

Асен Александров твърди, че от години родител на негов възпитаник го тормози, като облепя пространството към учебното заведение с листове с обиди по негов адрес.

" Наричаме палач на деца, изрод и т.н Изпрати всички тези обидни думи до всички институции, които ме ревизираха десетки пъти. Оказа се, че не мога да го осъждам този човек като институция. Съдих го като персона. След две години писаници до прокуратурата получих отговор, че няма заплаха за живота ми. Той възпламени и свещи пред учебното заведение все едно съм починал ", описа Асен Александров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР