Изследване на екипажа на засегнатия от коронавирус самолетоносач на САЩ

...
Изследване на екипажа на засегнатия от коронавирус самолетоносач на САЩ
Коментари Харесай

Масова имунна реакция към коронавируса на екипажа на американски самолетоносач

Изследване на екипажа на засегнатия от ковид самолетоносач на Съединени американски щати " Теодор Рузвелт " сподели, че доста повече моряци са се заразили с ковид, в сравнение с се смяташе, осведоми Reuters, съгласно БГНЕС.
Тестовете разкрили, че 60 % от многохилядния екипаж има антитела против новия ковид. Досега данните сочеха, че са били инфектирани 1100 души, което е към 25 % от екипажа.
Заразата на кораба провокира серия от събития, които получиха политически привкус. Капитанът написа писмо до командването във Вашингтон, в което искаше помощ. И.д. министърът на защитата на Съединени американски щати Томас Модли го уволни, което беше против рекомендациите на генералите в щаба.
Самият Модли се видя заставен да напусне поста си, след отрицателната реакция на флота и медиите към уволнението на капитан Брет Крозиър.
От епидемиологична позиция, резултатите на екипажа на " Теодор Рузвелт " са забавни. Моряците, които са по-млади и физически по-здрави от средностатистическият американец, изкараха ковид доста по-леко. Един от тях умря, няколко влязоха в болница, само че стотици, които са били инфектирани, въобще не демонстрираха признаци на заболяването COVID-19.
Според направените проучвания, до 60 % от инфектираните са били носители на вируса, без да развият заболяването COVID-19.
Още: " Пик на инфектирани с ковид в България, в това число зам.-министър, картината по света е неприятна "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР