Изследване: Лекарствата за настинка и кашлица – вредни за децата

...
Изследване: Лекарствата за настинка и кашлица – вредни за децата
Коментари Харесай

Изследване: Лекарствата за настинка и кашлица – вредни за децата под 6 години

Изследване: Лекарствата за простуда и кашлица – нездравословни за децата под 6 години
Ново изследване, оповестено предишния месец в Би Ем Джи демонстрира, че няма задоволително доказателства, че медикаментите с антихистамини оказват помощ при запушен нос, а когато пациентът е млад, това може да бъде нездравословно. Ню Йорк таймс написа, че медикаментите срещу кашлица в действителност не оказват помощ на децата да кашлят по-малко.

Консумер Афеарс показва, че такива медикаменти могат да доведат до бодърствуване, унесеност, главоболие и нервиран корем при възрастните, а при децата, с изключение на посочените резултати, са вероятни и хипертония и гърчове.

Педиатрите предлагат изцяло да се заобикалят антихистаминови медикаменти преди шестата година, а от 6 до 12 да се употребяват с огромно внимание.

При кашлица и признаци на простуда се предлага потреблението на парацетамол или ибупрофен при положение на температура и болки, както и инхалации и промиване на носа с физиологичен разтвор. Изключително значимо е да се хидратира тялото с банкет на течност.

В Америка са подхванати съответни стъпки за възбрана на родителите да дават упоменатите медикаменти на децата, тъй като те провокират халюцинации, аритмия на сърцето, подтискане на съзнанието и други.

Таймс предлага на родителите да се опитат да разпознаят дали става дума за признаци на елементарна простуда или тялото алармира, че става въпрос за нещо съществено. За второто алармират усложненото дишане и висока температура, което са част от признаците на грипа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР