Изследователски екип от Китай създаде нова батерия, която може да

...
Изследователски екип от Китай създаде нова батерия, която може да
Коментари Харесай

Разработиха батерия, която се захранва от пот

Изследователски екип от Китай сътвори нова батерия, която може да се употребява безвредно в носими или имплантируеми устройства, с помощта на електролити въз основата на соли.

Технологичният пробив може фрапантно да усъвършенства качеството и сигурността на здравната инсталация, зависещи от батериите, и даже да проправи пътя за гъвкави устройства, захранвани от... пот, оповестява GreenTech.bg.

За да бъдат ефикасни, имплантируемите и носимите акумулатори би трябвало да бъдат гъвкави, тъй че да разрешат функционално прегъване. В досегашните разработки такива акумулатори нормално включват токсични химикали, които са там, с цел да служат като електролити.

Новата батерия употребява безвредни електролити като натриев сулфат и физиологичен разтвор. Тъй като евентуалното им приключване не буди безпокойствие, дизайнът на батерията не изисква спомагателен материал, който да защищава хората от допир с електролита, и надлежно батерията е доста по-малка.

Особено забавно приложение на новия вид батерия е зареждането на лични електронни устройства по време на подготовка посредством генериране на електричество от потта. Изследователите означават също, че батериите имат забележителна дарба да трансформират разтворения О2 в хидроксидни йони, които могат да се окажат потребни за медицински приложения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР