Изследователите установиха, че броят на епидемиите се увеличава с почти

...
Изследователите установиха, че броят на епидемиите се увеличава с почти
Коментари Харесай

Болестите от животни към хора могат да убият 12 пъти повече хора до 2050 г., предупреждава проучване

Изследователите откриха, че броят на епидемиите се усилва с съвсем 5% всяка година сред 1963 година и 2019 година, като смъртните случаи са се нараснали с 9%.

„ Ако тези годишни темпове на повишаване продължат, чакаме оценените патогени да причинят четири пъти повече странични резултати и 12 пъти повече смъртни случаи през 2050 година, в сравнение с през 2020 година “, се споделя в изследването.

Изследователите обаче споделиха, че цифрите евентуално са подценени, защото не са включени в изследването, защото не дават отговор на строгите им критерии за включване.

Световната здравна организация (СЗО) сподели, че е „ евентуално “ вирусът да е предаден на хората от прилепи, само че някои учени оспориха теорията.

Проучването, оповестено в BMJ Global Health, проучва историческите трендове за четири съответни типа болести. Това бяха групата болести на филовирусите, които включват вирус и вирус Марбург, SARS Coronavirus 1, вирус Nipah и вирус Machupo.

Изображение: Тест за вирус Machupo. File pic

Изследователите са разгледали повече от 3000 огнища сред 1963 година и 2019 година и са разпознали 75 вторични събития в 24 страни.

Това включва епидемии, докладвани от СЗО, огнища от 1963 година насам, които са умъртвили 50 или повече души, и исторически значими събития, в това число грипните пандемии от 1918 година и 1957 година

Прочетете повече:
Бременните дами имат цезарово сечение и интервенция на яйчниците едновременно
Един на всеки пет възрастни ще има ще живеем с тежки болести до 2040 г.'
Човек, получил втора трансплантация на свинско сърце, умира

Общо събитията предизвикаха общо 17 232 смъртни случая, като 15 771 бяха породени от филовируси и се случиха най-вече в Африка.

Изследователите прибавиха, че доказателствата от скорошни епидемии, провокирани от разпространяване на зооноза, допускат, че те „ не са отклоняване или инцидентен клъстер “, а следват „ многодесетилетна наклонност, в която епидемиите, провокирани от разпространяване, са станали по едно и също време по-големи и по-чести “.

Екипът добави, че „ нужни са незабавни дейности за справяне с огромен и възходящ риск за световното здраве “ въз основа на историческите трендове.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР