Изследователите твърдят, че мераклиите да бъдат колонисти, които ще се

...
Изследователите твърдят, че мераклиите да бъдат колонисти, които ще се
Коментари Харесай

Попариха мечтите на Илон Мъск за Марс

Изследователите настояват, че мераклиите да бъдат колонисти, които ще се опитат да се заселят на марсианска земя, ще се сблъскат с доста заболявания и други съществени проблеми.

Казва се, те ще бъдат изцяло подвластни от доставки, които могат да идват само от Земята. Освен това ще се стигне до пагубен дефицит на храна за хората, което може да предизвика появяването даже на канибализъм, оповестява Screen Rant, цитира Блиц.

Антропологът Камерън Смит от Университета в Портланд, щата Орегон, дружно с сътрудника си астробиолога Чарлз Кокел от Единбургския университет, предизвестява, че проучването на Марс няма да мине толкоз безпрепятствено, колкото мнозина чакат.

От много време насам специалистите приказват за това по какъв начин може да се колонизира освен Луната, само че и Марс. Експертите считат, че колонистите, които ще живеят на Червената планета, в последна сметка ще се разпалват против жителите на Земята. Сега обаче прогнозите са още по-мрачни и не носят никакъв позитивизъм.

Илон Мъск е мощно заинтригуван от тематиката и счита, че колонизирането на Марс е реалистична опция. Преди време той даде обещание, че единствено след 5-10 години на планетата ще бъдат заведени първите ѝ жители.

Освен това, съгласно него, с цел да се сътвори подобаваща среда на Червената планета, може да са нужни съвсем половин милиард години. Това е и интервалът от време, за което нашата планета може да стане прекомерно гореща, с цел да могат хората да живеят пълноценно на нея.

Радиацията и в действителност рисковите условия на Марс са единствено дребна част от провокациите, с които хората могат да се сблъскат, откакто стартира преселването.

Най-големите спънки ще бъдат многочислените заболявания и фактът, че хората няма да могат да живеят добре, в случай че нямат непрекъснати доставки на храна от Земята. Поради неналичието на храна хората ще станат враждебни един към различен и тогава може да се стигне до канибализъм.

Изследователите прибавят, че е допустимо да бъде основана колония, само че единствено като тип застраховка, която би предпазила човешката раса от изгубване. Вариантът със отбраната от промените, които чакат нашата планета, не би трябвало да бъде главен.

Експертите прибавят също, че е належащо авансово да се обсъдят в детайли всички въпроси, свързани с доставките на храна на Марс.

В същото време те считат, че опцията за колонизиране на някоя от планетите в Слънчевата система би била извънредно проблематична заради обстоятелството, че избрани условия, нужни за естествен човешки живот, изцяло отсъстват.

Калисто, който е сателит на Юпитер, или луната на Сатурн Титан биха могли да бъдат по-подходящи разновидности за хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР