Изследователите отбелязват, че представителите на тези видове са изключително трудни

...
Изследователите отбелязват, че представителите на тези видове са изключително трудни
Коментари Харесай

Учени откриха 7 нови вида насекоми, подобни на живи листа СНИМКИ

Изследователите означават, че представителите на тези типове са извънредно сложни за забелязване, защото са майстори на дегизировката.

В животинския свят има хиляди разнообразни типове, които са усвоили изкуството на камуфлажа — някои от тях са неразличими от клон на дърво, до момента в който други се крият от любопитни очи, като се преструват на листа, пише IFLScience.

Трудността при проучването на тези удивителни типове животни е, че те са извънредно сложни за разкриване. За благополучие учени са имали шанс и са съумели да разпознават едновременно 7 нови типа листни инсекти, които също се назовават ​​ " ходещи листа ".

Имайте поради, че представителите на тези типове в действителност принадлежат към разред Phasmatodea, който включва също стърчиопашки. Според Обществото на феновете ентомолози този разред има общо повече от 2500 типа с голямо многообразие от физически характерности. Например, някои от тях ловко се маскират под развалени листа.



Снимка: ZooKeys

В ново изследване интернационална група учени, ръководена от чиновници на университета в Гьотинген, съумя да разшири този лист от инсекти, известни на науката. Авторите на проучването означават, че камуфлажът е превъзходен за отбрана на насекомите от хищници в дивата природа, само че също по този начин затруднява живота на откривателите, които разчитат на външния тип, с цел да класифицират нови типове.

Според ръководителя на проучването доктор Сара Банк-Обен, тя и нейните сътрудници са съумели да разпознават единствено няколко типа въз основа на техните генетични характерности. Например някои човеци, открити в Индия, за които преди се смяташе, че принадлежат към тип, необятно публикуван в Югоизточна Азия, бяха включени в изследването. По-късно се оказа, че те принадлежат към изцяло нов тип.



Снимка: iNaturalist

Авторите на проучването означават, че в работата си са употребявали проби, събрани на терен, както и записи от музеи и частни колекционери, в допълнение към потреблението на данни от наблюдения на цивилни учени.

Според съавтора на проучването Свен Бредлер, това изобретение е извънредно значимо, защото науката през днешния ден познава към 3500 типа стърчащи и листни щикалки, като досега са разказани малко над 100 типа от последните. 

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР