Изследователи свързват мозъците на 32 мъртви прасета с уникална система,

...
Изследователи свързват мозъците на 32 мъртви прасета с уникална система,
Коментари Харесай

Учени “съживиха” мозъци на починали животни, с уникална система, наречена BrainEx

Изследователи свързват мозъците на 32 мъртви свине с неповторима система, наречена БрейнЕкс (BrainEx.) Тази система обезпечава на мозъка реплика на пулсиращ кръвен поток при 37 градуса по Целзий.В рамките на 6 часа по-късно, доста от функционалностите на нервните кафези в мозъка на мъртвите свине, на практика били възобновени, а гибелта на другите кафези се забавила фрапантно.Някои публицисти към този момент съпоставят този новаторски опит с опита от класическия разказ на Мери Шели “Франкенщайн ”, в който академик основава живо създание от елементи на трупове.Въпреки това, учените не са отбелязали на своите устройства електрически импулси, свързани с осъзнаване, усещане и други по-висши мозъчни интензивности. Според тях, в случай че това се случи, те неотложно ще спрат опита (да имаме вяра ли?!).
q1 4 - Учени " съживиха " мозъци на умряли животни, с неповторима система, наречена BrainEx Така, този опит е още една стъпка напред за науката, само че ние към момента сме доста надалеч от възобновяване на съзнанието онлайн създание (и изключително на човек) след дълъг интервал на гибел.Експериментът е извършен от екип от учени от Медицинското учебно заведение в Йейл. Те са взели мозъците на неотдавна умъртвени свине от най-близката касапница и са ги сложили в системата на BrainEx, която са основали.Тази система, през тръби, доставя на вените и артериите на отрязаната глава на животното химическа примес, която симулира кръв и е наситена с О2. В медицината това се назовава перфузия. Тази система основава затворена циркулация на “кръв ” при температура от 37 градуса по Целзий – естествената температура на човешкото тяло.
На фотографията по-долу, левите кафези на мозъка след гибелта, а отдясно са след свързване с БрейнЕкс (BrainEx).
q2 4 - Учени " съживиха " мозъци на умряли животни, с неповторима система, наречена BrainEx След като са свързвани с тази система, през идващите 6 часа, умирането на мозъчните кафези се забавя и някои от функционалностите им съвсем се възвръщат. Сред тях са връзките сред невроните, така наречен Транспортни сигнали.Преди това се смяташе, че такива функционалности окончателно умират скоро след действителната гибел на обекта.Ръководителят на изследователската група, проф. Ненад Сестан, назова тези резултати зашеметяващи и той е уверен, че това може да се повтори върху мозъците на примати. Самият способ, в този момент може да се употребява за лекуване на хора (живи, схваща се). По-специално, той може да помогне на хора с увреждания на мозъка след инсулти или други пострадвания на главата.Разбира се, към момента не е допустимо да се повтори този опит върху мозъците на мъртви хора. Това е обвързвано с научната нравственос и с обстоятелството, че по време на “възкресението ” човешкият мозък може да покаже интензивност на съзнанието. А това, ще е нещо доста ужасяващо …Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР