Изследователи са установиха, че някои продукти могат да бъдат много

...
Изследователи са установиха, че някои продукти могат да бъдат много
Коментари Харесай

Учени шокират: Никога не обличайте тези дрехи, може да предизвикат затлъстяване и рак

Изследователи са откриха, че някои артикули могат да бъдат доста рискови за здравето ни. Част от тях могат до толкоз да ни навредят, в случай че ги използваме прекомерно постоянно, че даже да предизвикат развиването на рак.

Изследвания в тази област са извършени от научни специалисти Харвардския университет. Те са откриха, че рискови перфлуоро алкилови химични субстанции (често се употребяват в потребителските артикули. По-специално, те се употребяват при основаването на съдове, опаковки за храна и даже облекла.

Тези субстанции са повода, заради която хората с наднормено тегло не могат да отслабнат. Освен това те предизвикат рак, хормонални промени, вършат имунната ни система по-слаба и неприятно въздействат на репродуктивната функционалност.

В проучването учените са анализирали повече от 600 пациенти с наднормено тегло и затлъстяване. В течение на две години са извършени проби за успеваемостта на другите диети. Специалистите е трябвало да ревизират вероятната връзка сред броя на химичните субстанции в кръвта на участниците по време на опита и динамичността на тежестта в бъдеще.

" Обикновено оценяваме въздействието на тези химикали във връзка с редки болести като рака, само че те също играят роля и в затлъстяването, което е сериозен здравословен проблем за милиони хора по света ", сподели един от откривателите Филип Граниан.

Резултатите демонстрират, че предотвратяването или намаляването на резултатите от тези субстанции може да помогне на хората да поддържат устойчиво телесно тегло, откакто съумеят да отслабнат./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР