Изследователи представиха резултатите от последната фаза III на клинично изследване

...
Изследователи представиха резултатите от последната фаза III на клинично изследване
Коментари Харесай

Комбинирано лечение показа отлични резултати при левкемия

Изследователи показаха резултатите от последната фаза III на клинично проучване на нов метод към лечението на постоянно срещана форма на левкемия. Абсолютното болшинство от пациентите са постигнали постоянна дълготрайна ремисия. Очаква се методът да се трансформира в нов стандарт за лекуване на пациентите.

Изследването, наречено FLAIR, е резултат от съдействието сред водещи английски онколози и хематолози през последното десетилетие, написа EurekAlert. Клиничните тествания са извършени допълнително от 100 лечебни заведения в цялата страна и в този момент учените са подготвени да споделят впечатляващите си резултати.

Решаващ фактор за увеличение на продължителността на живота и реализиране на ремисия при хроничната лимфоцитна левкемия беше включването на постоянните кръвни проучвания в новия метод. Изследователите употребяват тестванията за наблюдаване на основни индикатори, с цел да преценяват тъкмо кой и по кое време може да приключи лечението и кои пациенти към момента имат признаци на рак.

„ Днес доста пациенти могат да спрат лекуването прекомерно рано или, назад, да продължат лечението по-дълго, в сравнение с е належащо “, разясняват създателите.

Новият метод предлага оценка на кръвните индикатори за персонализиране на лекуването и продължаването му, до момента в който раковите кафези към момента участват в организма.

За тази цел е употребен способ, наименуван минимална остатъчна болест – позитивният резултат от този тест демонстрира съществуването на туморни кафези в организма, макар че признаците може към този момент да не са налице.

Новата тактика оказва помощ на 19 от 20 пациенти да реализират ремисия и да я поддържат повече от три години след лечението.

„ Резултатите от изследването FLAIR са изключителни и предвещават смяна в метода на лекуване на хроничната лимфоцитна левкемия. Надяваме се, че те ще положат основите на нов стандарт за лекуване на пациентите “, споделя създателят на проучването Питър Хилман.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР