Изследователи откриха останките на товарен кораб, потопен през Първата световна

...
Изследователи откриха останките на товарен кораб, потопен през Първата световна
Коментари Харесай

Останки от товарен кораб, потопен от германска подводница през Първата световна война, открити на дъното на Ирландско море

Изследователи откриха останките на товарен транспортен съд, потънал през Първата международна война от немска подводница в Ирландско море.

Останките на SS Hartdale бяха открити, откакто историците използваха нови техники дружно със старомодната детективска работа, с цел да намерят последното му място за отмора на дъното на Ирландско море.

Корабът с парна мощ беше нападнат от подводницата на 13 март 1915 година, до момента в който превозваше въглища от Шотландия за Египет.

Двама членове на екипажа починаха, откакто тя беше преследвана и торпилирана от подводница с име U-27, до момента в който пътуваше по крайбрежието на Ирландия.

Повече от 100 години местоположението на Hartdale остава тайнственост, само че в този момент тя е открита на дълбочина от 262 фута, на 12 благи от крайбрежията на Северна Ирландия.

Изследователи от университета в Бангор в Северен Уелс стесниха търсенето, като ревизираха морски записи и откриха свидетелства от оживелите и формалния боен дневник на подводницата.

След...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР