Изследователи от Vrije Universiteit Amsterdam в Холандия установили, че жените

...
Изследователи от Vrije Universiteit Amsterdam в Холандия установили, че жените
Коментари Харесай

Учени: Жените си падат по яки мъже, когато се чувстват несигурни

Изследователи от Vrije Universiteit Amsterdam в Холандия открили, че дамите са по-привлечени от мъжете вид мачо като Крис Хемсуърт и Джейсън Момоа, когато преживявали миг на неустановеност. Става въпрос за мъже с изострен нос, ъгловата челюст и високи скули.
 
                             

Интересен е обаче фактът, че при същите условия - на неустановеност, мъжете харесват по-нежни дами - като Селена Гомес.

Авторите на проучването допускат, че всичко това се дължи на „ засиленото предпочитание човек да има до себе си сътрудник, отговарящ на стандартите ".
                             

При мъжете стандартът е на майката - грижовна, нежна, блага, " мека ". При дамите това е мъж с изразени физически данни, който може да обезпечи отбрана.

Тези желания на двата пола обаче не са константни. Те се въздействат от мимолетни психически фактори като да вземем за пример, възприятието за неустановеност. Част от тези фактори са пандемията от ковид, растящите разноски за живот, непрестанно сменящите се държавни управления... Тези външни фактори въздействат на здравето и на усещанията ни по друг метод. Те могат да провокират проблем със съня, мозъчна мъгла и меланхолия.

По време на неустановеност хората са склонни да търсят в живота и в колегата си открит ред. Някои стават по-религиозни, други стартират да имат вяра в теории на конспирацията, които им дават някакво разумно на пръв взор пояснение за протичащото се.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР