Изследователи от Вашингтонския университет са изчислили, че починалите от коронавирус

...
Изследователи от Вашингтонския университет са изчислили, че починалите от коронавирус
Коментари Харесай

Учени очакват още 35 000 починали от коронавирус в САЩ до август

Изследователи от Вашингтонския университет са пресметнали, че умрелите от ковид в Съединени американски щати могат да набъбнат до 145 728 души до август . Те предвиждат повече от 5000 съдбовни случая в границите на няколко дни, осведоми " Ройтерс ".
 Под 500 души са умряли в Съединени американски щати
Под 500 души са умряли в Съединени американски щати

17 919 нови инфектирани

В петък американският Институт за здравни индикатори и оценки (Institute for Health Metrics and Evaluation) и университетът предвиждаха умрелите в Съединени американски щати от ковид да се усилят до 140 496 . Учените от университета не изясняват за неочакваната проверка на данните.

Изчисленията са оповестения на същия ден, когато Тексас разгласи най-високия брой приети в болница досега , а 22 щата регистрират нарастване на новите случаи, съгласно броене на Университет " Джонс Хопкинс ".

Най-рязко нарастване е записано в Мичиган и Аризона , до момента в който във Вирджиния, Род Айланд и Небраска данните демонстрират максимален спад.
 Официално от февруари Съединени американски щати са в криза
Официално от февруари Съединени американски щати са в криза

Тревожни данни за Доналд Тръмп

Експерти по инфекциозни болести предизвестиха, че огромните митинги в Съединени американски щати след гибелта на Джордж Флойд в Минеаполис могат да доведат до нова вълна на заразяване.

В Съединени американски щати има повече от 1,9 милиона инфектирани и 110 000 умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 6,9 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 400 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 7,1 млн. случая и повече от 406 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 3,2 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джонс Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР