Изследователи от университета в Сао Пауло откриха нов вариант на

...
Изследователи от университета в Сао Пауло откриха нов вариант на
Коментари Харесай

От Бразилия съобщиха за нов вариант на коронавируса

Изследователи от университета в Сао Пауло откриха нов вид на ковид SARS-CoV-2 (P.4) и обявиха, че той доста бързо се популяризира в Бразилия. Това заяви вицепрезидентът на бразилското сдружение по вирусология Жоао Песоа Араужу, съобщи БГНЕС.
" Вариантът P.4 е с незнаен генезис. За първи път е открит в проба от Мокока, община в Сао Пауло, след което се откри, че е необятно публикуван в Порто Ферейра. Все още не е допустимо да се дефинира дали е по-заразен или рисков от останалите разновидности ", се споделя в изказване на вирусолога.
 Изследване даде калкулации какъв брой мощен е имунитетът на преболедували COVID-19 против бразилския вид на ковид Изследване даде калкулации какъв брой мощен е имунитетът на преболедували COVID-19 против бразилския вид на ковид
Ако сте преболедували COVID-19 от патоген, който е друг от така наречен бразилски вид (P.1), реакцията на имунната ви система за защи...
Отбелязва се, че новият вид P.4 има общ генезис с " бразилските " варианти P.1 и P.2 - всички те принадлежат към линията B.1.1.28.
Според Aраужу, значимо е да се заяви за съществуването на нов вид в страната в този момент, защото той се популяризира бързо в района и към този момент е открит в девет общини на Сао Пауло.
Данни от проучванията на университета в Сао Пауло бяха предоставени на GISAID - интернационална самодейност за свободен достъп до информация за геномите на грип и ковид.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР