Изследователи от университета Лавал“ в Квебек, Канада, откриха, че тежките

...
Изследователи от университета Лавал“ в Квебек, Канада, откриха, че тежките
Коментари Харесай

Ново изследване разбулва една от мистериите при COVID-19

Изследователи от университета „ Лавал “ в Квебек, Канада, откриха, че тежките случаи на COVID-19 частично се изясняват с преждевременната гибел на Т-лимфоцитите – бранителите на човешката имунна система. Същото се случва и с ХИВ по тази причина съгласно учените едно лекуване, което е премисляно за терапия на този вирус, може да бъде приложено и към SARS-CoV-2.

„ Работил съм няколко години в региона на СПИН и загубата или намаляването на Т-лимфоцитите, които наблюдавахме при някои пациенти с COVID-19, ме порази, тъй като виждаме същото нещо при СПИН “, изяснява Жером Естакие, откривател в университета „ Лавал “ и водещ създател на проучването, оповестено Differentiation. „ Т-клетките са значими за имунния отговор, за производството на антитела. Те оказват помощ и на други лимфоцити ", споделя той.
Учени изследват връзката сред разновидностите на COVID-19 и нелекуван ХИВ вирус
Водещи южноафрикански учени се готвят да изследват lвръзката сред COVID-19 и ХИВ вируса. Решението идва на фона на увеличаващите се до...
Прочети повече
Механизмът, който предизвиква ранна Т-клетъчна гибел, към момента не е прочут. Но доктор Естакие е наясно, че това не е директно деяние на SARS-CoV-2. „ Смятаме, че това е същият механизъм като при ХИВ “, споделя той. Лигандите на гибелта се свързват с Т-лимфоцитите и предизвикват тяхната гибел. "

Тези " лиганди на гибелта " са молекули в човешкото тяло, които нормално вземат участие във вътрешната сигнализация на имунната система. ХИВ ги подмамва да трансформират фокуса си и да унищожат Т клетките.

Точно преди експлоадирането на пандемията доктор Естакие е на път да стартира клинични изпитвания върху хора за лекарство, което при животни предотвратява гибелта на Т-лимфоцитите. Сега той ревизира дали може да се транспонира това клинично изпитване и към COVID-19.

Другият приоритет пред учените е да се откри дали феноменът на Т-клетъчна гибел се среща и при разновидността Омикрон, както и при имунизирани хора или това визира единствено неимунизираните и имуносупресираните имунизирани.
Полски учени откриха ген, който удвоява риска от тежко протичане на COVID-19
Полски учени са разкрили ген, който съгласно тях удвоява риска от тежко протичане на COVID-19, съобщи Ройтерс. Изследователите се надяват...
Прочети повече
Още: Изследване: Някои алкохолни питиета могат да понижат риска от заразяване с COVID-19

 

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР