Изследователи от Станфорд разработват модел, базиран на изкуствен интелект, наречен

...
Изследователи от Станфорд разработват модел, базиран на изкуствен интелект, наречен
Коментари Харесай

Ако се пресъздаде вътрешен монолог, изкуственият интелект се учи по-добре и се доближава до хората

Изследователи от Станфорд създават модел, основан на изкуствен интелект, наименуван " Notbad AI “. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарии от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

Преди да даде своя отговор, езиковият модел се забавя, с цел да " намерения “ върху заданието, и дава опция за разнообразни тълкования, изясни тя. " Т.е. в случай че ние зададем функционалността " Искаме още един отговор “, той ще го има в подготвеност и ще го е съобразил с предходния, като е изместил фокуса и акцента. Преди да ни предложи отговора, той към този момент ще е конструирал два или три спомагателни такива. Това в действителност е размишление от по-дълбок порядък. AI  наистина ще се управлява от вътрешния си разговор. Това е, което във философията и в логиката на психиката назоваваме рефлексия – осмисляне на околния свят, и саморефлексия – осмисляне на информацията по отношение на личните си полезности, настройки, упования. Разбира се тук това е симулация “, изясни доцент Тодорова.

Според нея този блян към разнообразни гледни точки ще ускори халюцинациите при езиковия модел. " Просто тъй като асоциативността е нещо, което при нас също е ирационално. Отново е дадена опция за противоположна връзка от потребителите, което ще направи фината конфигурация, тъй като когато получим отговора и по-късно пожелаеме още, имаме опция да кажем кой е бил най-точен и ни е приключил най-хубава работа. Получавайки тази противоположна връзка, изкуственият разсъдък ще се учи от нашата реакция, както всички други езикови модели вършат “, добави футурологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР