Изследователи от Оксфордския университет са открили, че евтино лекарство за

...
Изследователи от Оксфордския университет са открили, че евтино лекарство за
Коментари Харесай

Евтино и достъпно лекарство за астма ускорява възстановяването от COVID-19

Изследователи от Оксфордския университет са разкрили, че на ниска цена лекарство за астма може да помогне за ускорение на възобновяване от при домашна приложимост. Това заяви „ Pharmaceutical Technology “, представен от БГНЕС.
Инхалационният Будезонид, продаван под комерсиалната марка Пулмикорт, е постоянно срещан кортикостероид, употребен за лекуване на астма и хронична обструктивна белодробна болест. Той може да понижи с три дни времето за възобновяване на хора с ковид, които не са приети в болница.
 Проф. Илко Гетов: Още тази година ще има лекарство против COVID-19 Проф. Илко Гетов: Още тази година ще има лекарство против COVID-19
Още тази година ще има лекарство против COVID-19. Това заяви за " Монитор “ представителят на България в Европейската организация по ле...
Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули в Обединеното кралство съобщи, че макар че инхалационният препарат понастоящем не се предлага като общоприета грижа, той към този момент може да бъде предписван от персоналните лекари на хора с COVID-19 за всеки обособен случай.
Проучването PRINCIPLE е най-голямото следено изследване на платформата Фаза III в света за разкриване на лекуване за ковид, което доста редуцира времето за възобновяване. Всички пациенти, тествани с Будезонид в изследването са били или над 50-годишни с съпътстващо здравословен проблем, което ги излага на по-голям риск от COVID-19, или на възраст над 65 години.
Участниците, лекувани с Будезонид, били помолени да вдишват 800 микрограма два пъти на ден в продължение на две седмици и били проследявани в продължение на 28 дни. Проучването открило, че междинното време за възобновяване при хора, приемащи инхалаторен Будезонид, е към три дни по-кратко, в сравнение с при тези след нормалните грижи. Групата на Будезонид оповестява също за по-добро богатство след две седмици.
„ PRINCIPLE, най-голямото изследване в света за лекуване на Covid-19, откри доказателства, че релативно евтиното, необятно налично лекарство с доста малко странични резултати оказва помощ на хората с по-висок риск от по-лоши резултати от вируса да се възстановят по-бързо, да останат в по-добро положение, откакто се почувстват възобновени, и усъвършенства тяхното богатство. Поради това чакаме, че лекарите по целия свят, които се грижат за хората с ковид, ще пожелаят да вземат поради тези доказателства, когато вземат решения за лекуване “, споделя професорът от Оксфордският университет по незабавна помощ и основен откривател в процеса Крис Бътлър.
 СЗО: Ивермектин като лекуване на COVID-19 единствено в клинични изпитвания СЗО: " Ивермектин " като лекуване на COVID-19 единствено в клинични изпитвания
Световната здравна организация предлага потреблението на „ Ивермектин “ като лек за ковид единствено в клинични изпитвания....
Будезонид, постоянно продаван под комерсиалните марки Pulmicort и Entocort, предотвратява затруднено дишане, стягане в гърдите, хрипове и кашлица, породени от астма, като понижава подуването и дразненето на дихателните пътища. Проучването PRINCIPLE се финансира с безплатна помощ от Британския институт за проучвания и нововъведения и Министерството на здравеопазването и обществените грижи посредством Националния институт за здравни проучвания, като част от фонда за бързо реагиране на държавното управление на Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР